|
Залізо у фруктах та овочах
Як відомо, овочі , фрукти і ягоди служать основними постачальниками вітамінів в організм людини. Але їх вживання може не тільки зберегти здоров'я, але і деколи замінити дорогі медичні препарати. Овочі
, фрукти та ягоди є для організму практично єдиним джерелом вітаміну С,
так як в продуктах тваринного походження він знаходиться в мізерно
малих кількостях і швидко руйнується. Запаси вітаміну С в організмі незначні, тому дуже важливо надходження його зі свіжими овочами та фруктами протягом усього року.
Найбільш
багаті аскорбіновою кислотою: шипшина, чорна смородина, солодкий
перець, петрушка , капуста, кріп, горобина, апельсини .
Овочі та фрукти - є джерелом мінеральних солей, таких як калій, кальцій, магній, фосфор і залізо.
Особливо багато калію в сухих фруктах і ягодах : куразі ,
чорносливі , родзинках , персиках , фініках .
Багаті солями калію: картопля , селера , брюссельська капуста , чорна смородина , банани , ананаси , абрикоси.
Овочі та фрукти - важливе джерело надходження в організм заліза , яке всмоктується краще , ніж з лікарських препаратів.
Багаті залізом: шипшина, чорниця, персики, інжир, абрикоси, яблука, слива, хурма.
Розглянемо деякі фрукти по їх вітамінних властивостях.
|
Категорія: Гемоглобін у діток | Додав: sv (03.11.2013)
|
Переглядів: 1051
| Рейтинг: 0.0/0 |
|
|
Ми в соцмережі |
 |
|